Friday, August 19, 2011

Cupa Timisoarei la ciclism cu gulas la ceaun pregatit de motociclisti


Clubul Sportiv Gratzu va organiza în data de 4 septembrie cea de-a zecea ediţie a Cupei Timişoarei la ciclism. Evenimentul sportiv recreaţional face parte din suita acţiunilor reunite sub cupola Cupei Cetăţilor. Fiind la o ediţie aniversară, la început de toamnă, când se număra bobocii, organizatorii au decis ca acest eveniment să reprezinte o acţiune caritabilă, dedicată copiilor.

Pentru a strânge cât mai mulţi bani pentru viitorii învăţăcei, cei la Clubul Sportiv Gratzu îşi vor da mâna cu membrii Timişoara Choppers. Amatorii de motociclism vor participa la acţiunea iniţiată de biciclişti… cu ceaunele. Ei vor oferi tuturor doritorilor posibilitatea să guste din gulaş sau o fasole cu ciolan. După recuperarea cheltuielilor de „producţie” restul banilor vor fi utilizaţi în cadrul acţiunii caritabile. Astfel, din cei 30 lei cât reprezintă taxa de înscriere la eveniment, 10 lei vor fi redirecţionaţi spre un fond special. Tot aici vor ajunge banii adunaţi de motociclişti din vânzarea gulaşului făcut la ceaun pe loc.

Din banii adunaţi se vor achiziţiona rechizite şcolare şi cele necesare preşcolarilor şi elevilor dintr-un centru de plasament şi pentru alţi copii instituţionalizaţi.

Cei de la Timişoara Choppers, motociclişti convinşi, vor pune la lucru trei ceaune cu păpică gătita pe loc, gulaş, fasole cu ciolan de vită sau tocăniţă. Fiecare porţie va costa 8 lei, din care 5 lei vor fi puşi deoparte în fondul pentru rechizite.

Concursul ciclistic are loc la Pădurea Verde din Timişoara, lângă Muzeul Satului şi Gradina Zoo, în data de 4 septembrie.

Înscrierile pentru Cupa Timişoarei se pot face online, pe pagina de internet a clubului ciclist, la adresa www.cs.gratzu.ro, achitând suma de 30 lei în ziua concursului, la confirmarea înscrierii. De asemenea, înscrieri se vor putea fac şi în ziua concursului, la startul cursei, cu taxa de înscriere plătită în ziua concursului, în valoare de 40 lei. Înscrierea se face pe bază de buletin sau carte de identitate.

Participanţii minori trebuie să fie însoţiţi de un părinte sau părintele să completeze formularul ataşat pe site, ori minorii sa aibă asupra lor acord legalizat notarial din partea părintelui sau tutorelui. Duminică după ora 10.30 nu se vor mai efectua înscrieri.

Traseul de concurs are o lungime de 8,8 kilometri pe tură, întrecerea fiind arbitrată de zece de arbitri poziţionaţi strategic. Pentru o mai bună desfăşurare a deplasării cicliştilor, traseul este marcat cu bandă albă în zonele de viteză şi alb-roşie în zonele cu dificultate ridicată sau care necesită atenţie şi precauţie sporită. Startul se va da la ora 12, iar de la ora 10 participanţii vor putea efectua o recunoaştere a traseului în cadrul unui antrenament liber.

Sursa Tion.ro

No comments:

Post a Comment